Nieuwsbrief September 2021

Nieuwsbrief September 2021

Beste ouders,

De vakantie zit er weer bijna op..

Hopelijk heeft iedereen een fijne zomervakantie gehad!

Bij de Sport BSO hebben we ons prima vermaakt met allerlei leuke (sport) activiteiten. We hebben getennist, gegolfd, trampoline gesprongen, hebben bij HAC als echte atleet gesprongen en gesprint en hebben meegedaan aan de Olympische Spelen. Ook de Kievit, de Splinter, Enode en het bakken was top!

Maar….

Maandag 6 september gaan de kinderen weer naar school. We ontvangen dan ook een aantal nieuwe kinderen en ouders en heten iedereen van harte welkom!

Alle kinderen worden vanaf maandag 6 september door onze vaste chauffeurs en medewerkers opgehaald van school. De meeste kinderen weten waar de chauffeurs staan en ze zijn herkenbaar aan onze groene Sport BSO bodywarmer.

Toch even voor de duidelijkheid waar de chauffeurs staan:

Crijnsschool: hier staat de chauffeur aan de achterzijde van de school te wachten.

Wentelwiek: hier staat de chauffeur aan de achterzijde bij de poort te wachten. (bij ingang gymzaal)

Sint Jozef Nederwetten: hier staat de chauffeur aan de voorkant bij hoofdingang te wachten.

De Dassenburcht: hier staat de chauffeur aan de zijkant (hoofdingang brede school) te wachten

De Nieuwe Linden: hier staan twee chauffeurs aan rechterkant voor hoofdingang te wachten.
Een medewerker met stint voor de kinderen die met de auto zijn gebracht en een medewerker met de fiets voor de kinderen die met de fiets zijn.

Bij de Rietpluim: staan er twee medewerkers, een aan de voorkant en een aan achterkant van de school om de kinderen op te vangen, zowel met de stint als met fiets.

Mocht je als (nieuwe) ouder vragen hebben over het vervoer, ophaalplaats of andere zaken dan bel, app of mail ons gerust,  info@sportbsonuenen.nl / telnr. 0647374167

Mentor

Vanuit de GGD is het verplicht dat ouders en kinderen van een BSO een vaste mentor aangewezen krijgen. De mentor is een medewerker waarmee ouders de ontwikkeling en het welzijn van het kind kunnen bespreken. Ook is de mentor het aanspreekpunt voor het kind.

Voor de kinderen van 4 tot 7 jaar is Colinda de mentor van de kinderen en aanspreekpunt voor ouders. Voor de kinderen van 7 tot 12 jaar is Ans de mentor van de kinderen en aanspreekpunt voor ouders.  Omdat we kleinschalig zijn kennen we alle kinderen erg goed en zijn we natuurlijk ook beide aanspreekpunt voor alle andere zaken.

Vervoer

We hebben in de vakantie een mooie bus aangeschaft met hierop ons Sport BSO logo. Hier kunnen we de kinderen mee ophalen van school maar in vakanties ook naar allerlei locaties en activiteiten rijden.  

Vanaf september gaan we ook rijden met een splinternieuwe BSO Bus. (stint en mits op tijd binnen…)
Omdat er meer kinderen worden opgehaald door onze uitbreiding, is deze moderne milieuvriendelijke “bus” een uitkomst. Er kunnen maximaal 10 kinderen in deze elektrische “bus” en we hebben hier een speciale cursus voor moeten volgen. Gelukkig zijn we allemaal geslaagd!  De bus wordt ingezet op vaste routes en zoveel mogelijk op fietspaden.
Voor meer informatie zie: https://stintum.com/bsobus/

We halen de kinderen natuurlijk ook nog op met auto en fiets ( fiets alleen op locatie Nieuwe Linde en de Rietpluim)

Medewerkers

Colinda en Ans zijn de vaste pedagogisch medewerkers op de groep maar we hebben natuurlijk ook nu weer leuke en bekwame stagiaires:

Sil: op maandag en donderdag komt Sil de Sport BSO versterken. Sil komt als BBL`er werken, zorgt voor de sport activiteiten en voetbalt zelf bij RKSV Nuenen.

Christel: op dinsdag en donderdag loopt Christel stage. Zij is tweedejaars Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker aan het ROC in Helmond.

Tosca: zij studeert pedagogiek aan de Fontys Hogeschool Eindhoven en is aanwezig op donderdag.

Zij zullen zich later nog aan iedereen voorstellen.

Staking

Op dinsdag 14 september wordt er weer gestaakt in de kinderopvang. Net als de eerste keer doet de Sport BSO niet mee aan deze staking en zijn daarom gewoon geopend.

Feestje!

Deze week bestaat de Sport BSO Nuenen precies 1 jaar. Vandaar dat het een beetje een feestweek wordt met allerlei leuke activiteiten. Wat begon in augustus 2020 met een paar kinderen, is in 1 jaar tijd ondanks de coronaperikelen een volwaardige Sport BSO geworden.

Op maandag, dinsdag en donderdag zit de groepen helemaal vol, alleen op de woensdag is nog plaats.

Groetjes en tot volgende week, we hebben er zin in!

Ans en Colinda