Nieuwsbrief Oktober 2021

Nieuwsbrief Oktober 2021

Beste ouders,

Het is alweer bijna herfstvakantie. Natuurlijk hebben we ook nu weer allerlei leuke activiteiten!

Voor de herfstvakantie hebben we de groep gesplitst in een groep met de jongste kinderen (groep 1) en een groep met de oudste kinderen (groep 2) om zo ontwikkelingsgerichte activiteiten aan te kunnen bieden. (muv woensdag)

Maandag 25 oktober

Groep 1:  Spookjesdag
We gaan lieve spookjes maken, lekkere mummies bakken en een spokenrun lopen. In de middag maken we spinnensoep, het wordt een gezellige dag!

 

Groep 2
We gaan padellen! We gaan naar de Lissevoort en maken kennis met deze relatief nieuwe sport. Een soort tennis maar dan in een glazen ruimte. Geen squasch, geen tennis maar padellen dus. Wie wordt ons eerste padelkampioen?

Dinsdag 26 oktober

Groep 1:
In de ochtend hebben we een speurtocht in de bossen met allerlei “ wilde weetjes”, na afloop gaan we op zoek naar lange takken voor de marschmallows en maken we in de middag een gezellig kampvuurtje.

Groep 2:
In de ochtend blijven we op eigen terrein en gaan we sport en spel activiteiten doen. Wie kan hard rennen en wie het hardste schieten?

In de middag gaan we naar profclub Helmond Sport waar we een rondleiding krijgen. We mogen in de kleedkamers en even op het veld, kijken wie in dit stadion kan scoren! We zijn hier rond 17.00 uur van terug.

Woensdag 27 oktober

We gaan vandaag op ontdekkingstocht in Kasteel Helmond. We kijken en leren hoe vroeger de ridders en jonkvrouwen leefden. Dat wordt zeker voor onze prinsen en prinsessen van de Sport BSO een spannende rondleiding door dit oude kasteel.

Donderdag 28 oktober

Groep 1:
We gaan in de ochtend naar de zaal in de Monsieur Cuytenlaan en krijgen daar van een echte trainer judoles in heuse judopakken. Wie wint de zwarte band?! (www.sportschoolverhoeven.nl)

In de middag gaan we lekker chillen op het sportpark.

Groep 2:
Vandaag gaan we actief aan de slag want we gaan bootcampen met Giel Bootcamp. Daarna moeten we weer bijkomen en gaan we een sportlunch voorbereiden, eten en lekker chillen.

Elke dag wordt er gezorgd voor een lekkere verantwoorde lunch.
Zorg a.u.b. voor gepaste kleding.
Alle activiteiten zijn onder voorbehoud ook m.b.t tot het weer.
We hebben er zin in, hopelijk de kinderen ook!

Stagiaires

Ook dit schooljaar verwelkomen we weer een aantal nieuwe stagiaires:

  • Sil, BBL stagiaire pedagogisch medewerker, voetballer en trainer bij RKSV Nuenen. Aanwezig op maandag en donderdag
  • Christel, gespecialiseerd pedagogisch medewerkster. Aanwezig op dinsdag en donderdag.
  • Finn, coordinator, buurt, onderwijs en sport. Aanwezig op dinsdag en woensdag
  • Tosca, Fontys Pedagogiek. Aanwezig op donderdag.

Wij wensen de stagiaires een fijne tijd bij de Sport BSO!

Oudergesprekken

In de maanden november en december kan er ingeschreven worden voor  oudergesprekken. Ouders die hier behoefte aan hebben, kunnen zich opgeven via de lijst bij de ingang. Tijdens het gesprek wordt verteld hoe het gaat met het welbevinden van uw kind op de Sport BSO. Natuurlijk kunt u zelf ook vragen stellen en staat de koffie klaar!

Groetjes Colinda en Ans