Nieuwsbrief Oktober ’20

Nieuwsbrief Oktober ’20

Beste ouders,

Het was een vliegende start de afgelopen maanden en hopelijk heeft uw kind het naar zijn zin bij Sport BSO Nuenen. Ook hoop ik dat u als ouder tevreden bent en mocht u tips of tops hebben hoor ik deze graag!

Nu, 7 weken na opening is er nog veel animo en is er een wachtlijst voor de dinsdag en donderdag. Ik ben momenteel aan het onderzoeken om uit te gaan breiden maar de kracht zit hem ook in het klein zijn. Hierdoor krijgt uw kind persoonlijke aandacht en dat uitgangspunt blijft hoe dan de missie en visie van de Sport BSO.

Door het met name mooie zomerweer zijn we alleen maar buiten geweest en hebben we flink gesport en bewogen. Maar de zomer is voorbij, de corona weer volop aanwezig en we duiken we de herfst en wintermaanden in. Maar niet getreurd want we blijven de buitenlucht opzoeken. Ook in de herfstvakantie hebben we een variabel programma, hopelijk voor elk wat wils !

Maandag 19 oktober

We gaan rustig opstarten met een fotospeurtocht met allerlei vragen en opdrachten. Dit gaan we doen op en rond de omgeving van het sportpark.

Na de speurtocht gaan we zelf broodjes en pizzaatjes bakken en maken we er samen een lekkere en gezellige lunch van.

In de middag gaan we naar de gymzaal in Nederwetten waar we met onze toekomstige stagiaire Roos ons lekker uit kunnen leven met allerlei sportactiviteiten. Roos zit op het Summa college, doet de opleiding Sport en Bewegen en komt per 24 november de Sport BSO versterken.

Dinsdag 20 oktober

In de ochtend gaan we verse melk drinken maar daar moeten we wel iets voor doen; koeien melken! We gaan naar melkveehouderij Gevers in Nuenen. Graag laarzen of oude schoenen mee die tegen vlaaien bestand zijn.

Na een stevige lunch met…verse melk gaan we naar sportschool Revolution voor een echte Bootcamp. In de fitnessruimte krijgen we les van een fitnessinstructeur, onze conditie wordt dus getest…

We zijn op tijd terug voor de voetbalactiviteit voor de voetballers bij RKSV Nuenen.

Donderdag 22 oktober

In de ochtend gaan we met een trainer van atletiekvereniging HAC op de atletiekbaan in Stiphout verspringen, hoogspringen en sprinten. Wat is het leukste om te doen?

In de middag gaan we een barbecue voorbereiden om daarna gezellig samen te BBQ’en. Indien mogelijk de kinderen niet al te vroeg ophalen en ze hebben dus al gegeten. De kinderen die voetbaltraining hebben staan op tijd op het veld.

GGD controle

De inspecteur van de GGD is onlangs na opening op controle geweest. Zodra ik het definitieve rapport heb ontvangen komt deze ter inzage voor ouders op de website (www. sportbsonuenen.nl ) Ik kan wel alvast verklappen dat tijdens de inspectie is geconstateerd dat de getoetste inspectie-voorwaarden volledig voldoen aan de Wet kinderopvang.

Coronamaatregelen

Nu het Coronavirus weer de kop op steekt nog even de regels mbt de BSO kinderen in de kinderopvang:

  • Het kind naast verkoudheidsklachten ook koorts heeft en/of benauwd is en/of (meer dan incidenteel) hoest. Het kind hoeft in principe niet getest te worden (tenzij het ernstig ziek is, neem dan altijd contact op met de huisarts) en blijft thuis totdat deze klachten minimaal 24 uur over zijn.
  • Het kind een contact is van een patiënt die positief getest is op het nieuwe coronavirus en het kind klachten heeft die passen bij COVID-19.
  • Het kind bij iemand in huis woont, die naast milde klachten die passen bij corona ook koorts heeft en/of benauwd is. Iedereen in het huis blijft dan thuis totdat die persoon een negatieve testuitslag heeft.
  • Het kind een huisgenoot is van iemand die positief getest is op het nieuwe coronavirus.

Ouders mogen de BSO ruimte wel binnen (grote ruimte en luchten voldoende) maar aub wel op 1,5 meter afstand van elkaar en mits niet verkouden, keelpijn of koorts.   Deze RVIM regels kunnen snel weer veranderen, ik houd u hiervan op de hoogte.

Chauffeurs

Het idee was eigenlijk een gezellige kennismakingsavond te organiseren met alle ouders en chauffeurs maar helaas… door het coronavirus is dit helaas nog niet mogelijk.  Deze kennismakingsavond houdt u dus nog te goed.

De chauffeurs krijgen allen een groene bodywarmer met daarop het logo van de Sport BSO erop. De volgende chauffeurs rijden momenteel voor Sport BSO Nuenen:

  • Ruud , Bianca, Desiree, Stan, Ans en Sil

Groetjes Ans