Nieuwsbrief November ’21

Nieuwsbrief November ’21

Beste ouders,

Hier de nieuwsbrief van de maand november alweer!

In de herfstvakantie hebben we allerlei leuke activiteiten gedaan. We zijn naar het Helmond Sport stadion geweest waar we een rondleiding en voetbalclinic kregen. De judoles was een groot succes, het padellen was nieuw en leuk en het Kasteel Helmond had er een paar prinsessen en ridders bij. Over een aantal weken ontvangt u per mail weer het vakantieprogramma van de kerstvakantie.

Als u nu al weet dat uw kind NIET komt met de kerstvakantie dan zouden wij het fijn vinden als u dit doorgeeft. Dit ivm het maken van het programma.

Uurtarief 2022

Ieder jaar wordt de prijs van de kinderopvang opnieuw vastgesteld.  Gezien de stijgende kosten van huisvesting, energie, voeding, vervoer en personeelskosten, zijn wij genoodzaakt het uurtarief van de Sport BSO vast te stellen op 7,73 euro per 1 januari 2022.

Vakantiedagen, studiedagen, eten, drinken en alle (sport) activiteiten vallen binnen dit tarief en hiervoor worden geen extra kosten gerekend.

Via de overheid kunt u een tegemoetkoming krijgen in de kosten van de kinderopvang. Hoeveel dit is hangt af van de hoogte van uw inkomen en het aantal kinderen waarvoor u opvang nodig hebt. U betaalt dus het bruto maandtarief maar krijgt hiervan een deel terug van de belasting. Tarieven worden ieder jaar door de overheid per 1 januari aangepast en u krijgt in 2022 tot 7,31 euro vergoed.

U moet zelf deze aanpassing doorgeven aan de belastingdienst. U kunt hierbij gebruik maken van de app “Kinderopvangtoeslag” van de belastingdienst.
Ook kunt u via onderstaande link een proefberekening maken van de hoogte van uw kinderopvangtoeslag. 

http://www.belastingdienst.nl/rekenhulpen/toeslagen/

Mocht u vragen hebben over het tarief dan horen wij dit graag.           

Corona

Helaas worden de regels weer strenger omtrent het coronavirus. Hierbij de beslisboom mbt alle regels en maatregelen in een overzicht. U mag de kinderen binnen komen ophalen, mondkapje is niet verplicht maar wel graag 1,5 meter afstand houden.
Wij houden u op de hoogte mochten de regels veranderen.

Beslisboom 0 jaar t_m groep 8 – BOinK AJN RIVM_ 221121.pdf

Sinterklaas

Gelukkig is sinterklaas met zijn pieten ondanks alle perikelen weer in het land.
De kinderen die op woensdag komen mogen met het Sinterklaasfeest meedoen van Sport en Spel maar omdat dit toch al een drukke periode is voor de kinderen doen wij het bij de Sport BSO verder rustig aan. We gaan pepernoten bakken, de pepernotenrace lopen maar ook juist in deze spannende tijd spelen we fijn buiten. Gelukkig hebben we wel een Sport Pietje kunnen vinden die een leuke verrassing voor de kinderen in petto heeft, hoor wie klopt daar kinderen…

Oudergesprekken (reminder)

In november kan er nog worden ingeschreven voor een oudergesprek in december. De inschrijflijst hiervoor ligt op tafel bij de ingang. Natuurlijk kunt u als u vragen heeft omtrent het welbevinden van uw kind het hele jaar door bij ons terecht!

Groetjes

Ans en Colinda