Nieuwsbrief Juli 2021

Nieuwsbrief Juli 2021

Beste Ouders,

De zomervakantie staat alweer bijna voor de deur. We hebben daarom een leuk programma gemaakt zodat we niet alleen sportief, maar ook creatief bezig gaan zijn. Een mooie afwisseling tussen sport en spel, knutselen en kokkerellen. Dat belooft een mooie zomertijd te worden!

Maandag 26 juli 2021

We beginnen deze week met de met de opening van de Olympische Spelen. We maken een vuur, versieren de ruimte en roosteren marshmallows die in de kleuren van de olympische ringen zijn geverfd. We gaan in het bos op zoek naar lange stokken voor de marshmallows aan te rijgen.

Dinsdag 27 juli 2021

Vandaag gaan medailles van zoutdeeg maken. Deze komen verder in de week goed van pas bij het uitreiken van de sport prijzen. Ook gaan we lekker springen op de trampolines van Strandhuys Enode. Wie maakt een mooie sprong en krijgt een goede score van de jury?!

Donderdag 28 juli 2021

In de ochtend krijgen we een judo clinic in de zaal met echte judopakken. Om op krachten te blijven gaan we lekkere frietjes bakken met gezonde snacks. In de middag gaan we andere olympische sporten uitproberen o.a. droog skiën en ring werpen.

Maandag 2 augustus 2021

Voor een echte prijsuitreiking hebben we natuurlijk een podium nodig. Wie wordt en nummer 1 deze week? We gaan aan de slag voor een mooi podium voor de prijsuitreiking. Ook gaan we nog een keer naar Strandhuys Enode. Daar is het fijn trampoline springen, maar ook te kliederen met water en modder of verstoppertje te spelen.

Dinsdag 3 augustus 2021

Vandaag is het waterdag! We gaan buikschuiven, maar ook spelletjes met de waterhelm of waterpistool komen aan de beurt. Niet nat worden zal dan moeilijk zijn en zwemkleding is aanbevolen.

Donderdag 5 augustus 2021

Er staat weer een sportieve dag op het programma. Onder begeleiding van een trainer van atletiekbaan HAC in Stiphout gaan we verspringen, hoogspringen en sprinten. Daar gaan we vast heel veel honger van krijgen en daarom maken we lekker sport eten. Macaroni of spaghetti staat er op het menu. Jammie! We sluiten de olympische spelen af met medailles op het zelf gemaakte podium.

Maandag 9 augustus 2021

Vandaag maken we een uitje naar melkveehouderij Gevers. Daar aaien we kalfjes en proeven we verse melk. We halen ook verse melk, eieren en meel zodat we bij de sport BSO lekkere pannenkoeken kunnen bakken.

Dinsdag 10 augustus 2021

Wie wil er mee op de schommel of glijbaan? Dat kan in speeltuin de Splinter. Trek maar makkelijke kleren aan die tegen een stootje kunnen.

Woensdag 11 augustus 2021

In Kasteel Helmond gaan we vandaag kijken en leren hoe vroeger de ridders leefde. Dat wordt voor onze prinsessen een spannende rondleiding door het kasteel.

Donderdag 12 augustus 2021

We wandelen met zijn alle naar het Urban sportveldje. Hier kan iedereen zijn trucjes laten zien op de beweegtoestellen en gaan we basketballen. In de middag maken we zelf pizza’s en bakken deze zelf af in de pizzarette.

Maandag 16 augustus 2021

Ook vandaag gaan we weer klimmen en glijden, maar nu in speeltuin de Kievit. De middag staat in het teken van Heel BSO Bakt, dus gaan we de keuken in en gaan we lekkere dingen gaan maken.

Dinsdag 17 augustus 2021

In de ochtend gaan we naar de bossen, welke dieren leven hier en welke vogels horen we? In de middag gaan we op locatie sporten en ravotten, doen waar we zin in hebben.

Donderdag 19 augustus 2021

Vandaag gaan we weer bakken zodat we dat in de middag kunnen gaan picknicken bij de trampolines van Strandhuys Enode.

Maandag 23 augustus 2021

In de ochtend gaan we bergbeklimmen naar de top van de Gulberg, zien we ons eigen huis? Van al die inspanning zullen we wel trek krijgen dus gaan we een bezoek brengen aan…..iets met ijs.

 Dinsdag 24 augustus 2021

Vandaag gaan we naar golfbaan de Gulberg en krijgen we les van een echte golfleraar, hoe ver kunnen we slaan?

 Donderdag 26 augustus 2021

Wie kan er al tennissen? Vandaag gaan we een balletje slaan bij tennisvereniging de Lissevoort. In de middag gaan we weer een gezonde sportmaaltijd maken eten. Dat kunnen we wel gebruiken na zo’n sportieve activiteit. Wie een tennisracket thuis heeft liggen deze aub meebrengen.

Maandag 30 augustus 2021

Vandaag gaan we midgetgolfen bij de Waranda in Helmond. We zijn benieuwd wie hier goed in is.

Dinsdag 31 augustus 2021

In de ochtend gaan we worstenbroodjes maken bij Spapens worstenbroodjes. Als deze lukken dan mogen we deze natuurlijk ook proeven!  In de middag gaan we dit er weer af sporten bij de sport BSO.

Donderdag 2 september 2021

Vandaag is de laatste dag van de vakantie. We houden een sportdag met als afsluiting een barbecue. Graag de kinderen niet te vroeg ophalen, en ze hebben dan al gegeten!

Elke dag wordt er gezorgd voor een lekkere verantwoorde lunch met en vaak door de kinderen gemaakt. Zorg a.u.b. voor gepaste kleding. Alles is onder voorbehoud ook m.b.t tot het weer.

Groetjes Colinda en Ans
Sport BSO Nuenen