Nieuwsbrief Februari 2021

Nieuwsbrief Februari 2021

Beste ouders,

Wat fijn dat de kinderen weer welkom zijn op school maar natuurlijk wel jammer dat ze nog niet naar de BSO mogen komen.  Zeker gezien de vakantie volgende week. Allemaal wel begrijpelijk maar wat missen we de kinderen, ouders, activiteiten, het sporten en de grappen.

Maar na de sneeuwpret komt vast zonneschijn!

Corona en kinderopvang: informatie voor ouders vanuit de RIVM:
De kinderopvang en het basisonderwijs zijn weer open. De BSO blijft voorlopig gesloten. Wel biedt de BSO nog steeds noodopvang. Ouders wordt gevraagd de rekening van de BSO door te betalen. Zij krijgen hiervoor een tegemoetkoming die de eigen bijdrage benadert. Ouders moeten ervoor zorgen dat hun normale gegevens voor de kinderopvangtoeslag kloppen bij de Belastingdienst. Bijvoorbeeld hun contracturen of inkomen. Wijzigingen specifiek vanwege de sluiting hoeven zij niet door te geven.
Zie voor meer informatie de website van de rijksoverheid

Noodopvang
Noodopvang, die op dit moment wordt geboden door de BSO, blijft beschikbaar zolang de BSO gesloten is. Groepen kinderen op de BSO bestaan vaak uit kinderen die op verschillende scholen zitten. Het openen van de BSO zou hierdoor kunnen leiden tot extra contacten en mogelijk extra besmettingen. Of uw kind wel of niet naar de BSO mag komen ziet u op de beslisboom

Stagiaire
Vanaf maandag 1 februari komt Britt Aartsen stage lopen bij de Sport BSO. Hieronder stelt Britt zich in het kort voor:
Mijn naam is Britt Aartsen en ik ben 20 jaar oud. Ik zit op dit moment in mijn eerste leerjaar van de opleiding Gespecialiseerd Pedagogisch medewerker op het ROC Ter Aa in Helmond.
Ik loop stage van 1 februari tot 16 juli bij de Sport BSO op maandag en dinsdag en soms ook op donderdag. Ik heb er super veel zin in!


De Sport BSO beschikt nu over 2 stagiaires. Roos vanuit het Summa Sport en Bewegen en actief met de kinderen aan de slag gaat. Britt vanuit het ROC als gespecialiseerd pedagogisch medewerkster die de pedagogische kant van het kind oppakt. Zo is de Sport BSO nog completer.

Vakantieprogramma noodopvang
Graag hadden we weer een leuk en afwissend carnavalsprogramma willen aanbieden maar door de lockdown en noodopvang is dit helaas niet mogelijk. Toch gaan we er iets gezelligs van maken met o.a een kampvuurtje, warme chocolademelk en allerlei leuke sport en spelactiveiten. De noodopvang is in de vakantie geopend vanaf 8.00 uur.

Sjors Sportief
Sport BSO Nuenen neemt dit jaar deel aan Sjors Sportief.
Sjors Sportief is een sportkennismakingsproject waarbij kinderen op een laagdrempelige wijze kennis kunnen maken met verschillende sporten, clubs en organisaties.
Het duurt nog even maar op woensdagmiddag 9 juni zijn jullie met vriendjes en vriendinnetjes van harte welkom op Sportpark Oude Landen. Voor meer informatie kijk op www.sjorssportief.nl

Uitbreiding Sport BSO Nuenen
De plannen lagen er al eerder maar door het Coronavirus is eventuele uitbreiding van de Sport BSO uitgesteld. De kracht zit hem in het klein zijn van de BSO zodat de kinderen alle aandacht krijgen die hij/zij nodig heeft maar door de enthousiaste reacties, de wachtlijst en de mooie grote accommodatie gaan we in het voorjaar de knoop doorhakken of we een tweede groep gaan starten. We houden jullie op de hoogte van deze ontwikkelingen. Kennen jullie vrienden, kennissen, buren, vriendjes of vriendinnetjes die misschien interesse hebben in de Sport BSO laat me dit dan weten zodat ik hen meer informatie kan geven als uitbreiding een feit is.