Nieuwsbrief April 2021

Nieuwsbrief April 2021

Goed Nieuws!!

Wij zijn trots te kunnen melden dat vanaf het komend schooljaar 2021-2022 de Sport BSO Nuenen gaat uitbreiden.
Na de opening in augustus 2020 waar we zijn gestart met de eerste groep, zijn wij geconfronteerd met een overweldigende belangstelling wat resulteerde in een wachtlijst op diverse dagen.
Bij Sport BSO Nuenen is gebleken dat kinderen kleinschalig maar wel in een ruime en sportieve omgeving zich heerlijk kunnen uitleven. Buiten sport = buiten spelen. En de Covid periode heeft duidelijk gemaakt dat bewegen en gezondheid voor kinderen nog belangrijker is geworden.

Met het aantrekken van een ervaren pedagogische medewerker Colinda van Neerven en een BBL stagiaire vanuit RKSV Nuenen zal ons team nu klaar zijn voor een (kleine) uitbreiding van de bestaande BSO-groep. Naast de maandag – dinsdag- en donderdagmiddag, zal de Sport BSO Nuenen ook op de woensdagmiddag opvang bieden.

Mocht u interesse hebben in een andere dag of meer dagen opvang willen afnemen, of kent u iemand die interesse heeft in de Sport BSO dan horen we dit natuurlijk graag!

COVID’19

Het is fijn dat scholen en BSO`s weer open zijn maar we merken ook dat de laatste dagen nogal wat kinderen, groepen/klassen in quarantaine moeten. Daarom blijven we ook bij de Sport BSO extra alert op eventuele klachten en houden we ons gezamenlijk aan de regels van het RIVM. Is uw kind niet fit, verkouden of heeft hij/zij contact gehad met iemand die positief getest is neem aub contact op met ons, de GGD of kijk op www. Rijksoverheid.nl. Alleen op deze manier kunnen we het Coronavirus buiten de Sport BSO houden!

Compensatie kosten opvang
We zullen de kosten van het deel boven het fiscaal uurtarief compenseren volgens het advies van Brancheorganisatie Kinderopvang. U ontvangt indien van toepassing dit bedrag komende maand op uw rekening.

Programma meivakantie

We hebben ondanks de coronaregels toch een divers programma kunnen maken. We hopen op mooi weer en gezellige vakantiedagen!

  • Denk aan gepaste (sport/speel) kleding
  • Buitenactiviteiten gaan door mits het weer dit toelaat

Maandag 3 mei

We gaan in de ochtend schat zoeken in de bossen, waar ligt de schatkist met goud en waar zijn de piraten?! Daarna gaan we samen een lekkere gezonde lunch maken en even chillen. In de middag lopen we door het bos naar de skatebaan en Urban sportveld om daar te doen waar je zin in hebt, klimmen, klauteren, skaten of voetballen.

Dinsdag 4 mei

Wie durft er een salto te maken en wie kan het hoogste springen? We gaan trampoline springen bij Strandhuys Enode en kunnen spelen in de speeltuin. Als het weer het toelaat eten en drinken we daar en kunnen we lekker luieren en zonnen. (we komen niet in het zwemgedeelte!)

Donderdag 6 mei

We gaan klimmen en klauteren bij natuurspeeltuin de Klimbim. (www. klimbim.nl). In de middag gaan we daar ook picknicken in de bossen en zijn rond 16.00 uur terug op het sportpark.

Maandag 10 mei    AANWEZIG OM 9.15 uur!

We gaan om 9.15 uur! naar de Gulbergen om daar te golfen. We krijgen een golfclinic door een echte golfleraar, de regels worden uitgelegd en we mogen een balletje slaan, wie slaat een hole in one?

In de middag gaan we de ruimte inrichten als een echt restaurant. De tafel wordt gedekt en een echte menukaart gemaakt. We gaan lekkere frietjes bakken met gezonde snacks.

Dinsdag 11 mei

In de ochtend komen 2 trainers van RKSV Nuenen een parcour uitzetten. We gaan rennen, schieten, gooien en iedereen doet gezellig in eigen tempo mee. Na het sporten gaan we een sportmaaltijd maken. Wordt het pasta of toch een salade?  Na wat chillen en film kijken gaan we in de middag naar de scouting. Daar kunnen we fijn spelen, hutten bouwen en ravotten.

Donderdag 12 mei Hemelvaart, Sport BSO gesloten.

Alle activiteiten gaan door mits eventuele verscherpte coronaregels dit toelaten

Sjors Sportief

Zoals eerder al bericht neemt Sport BSO Nuenen dit jaar deel aan Sjors Sportief
Sjors Sportief is een sportkennismakingsproject waarbij kinderen op een laagdrempelige wijze kennis kunnen maken met verschillende sporten, clubs en organisaties.

Het duurt nog even maar op woensdagmiddag 9 juni zijn jullie met vriendjes en vriendinnetjes van harte welkom op Sportpark Oude Landen. Voor meer informatie kijk op www.sjorssportief.nl

Traphekjes

Vorige week zijn er door vrijwilligers van RKSV Nuenen buiten bij de traphekjes geplaatst. Als we binnen zijn of op terras spelen kunnen de hekjes dicht voor de veiligheid, hoe fijn is dat!

Wij wensen iedereen een fijne meivakantie toe!

Ans, Britt en Roos.